נוטריון נושא בתפקיד אחראי מאוד ורגיש, מחמת הרגישותשל התפקיד, תנאי מוקדם לשמש כנוטריון הוא התמחות ועבודה כעורך דין לפרק זמן שלא פחות מעשר שנים, עורך דין שלא הורשע בעבירה פלילית ובן אדם נאמן שניתן לסמוך עליו ללא כל צל של ספק.
נוטריון – על תפקידו של הנוטריון
1. תרגום מסמכים – כל אדם שרוצה לתרגם מסמכים משפה אחת לשנייה ורוצה לאמת את התרגום חייב אישור של נוטריון המאשר כי התרגום נאמן למקור. אנשי עסקים, סטודנטים וחולים הצריכים להעביר מסמכים רשמיים ממדינה למדינה משתמשים בשירות של נוטריון. אישור החתום בידי נוטריון קביל בכל מקום.
2. חוק הנוטריון בכל מה שקשור לתרגום מסמכים נחקק בשנת 1967. הוא מעניק לכל נוטריון את הסמכות לאשר תרגומים ומסמכים שונים. תרגום, אפי' הטוב ביותר, אינו בעל כוח משפטי אם לא קיבל את האישור והחתימה של נוטריון מורשה המעניק לו את התוקף המשפטי.
3.בין עיסוקיו הרבים של נוטריון יש גם את הנושא של הסכמים ממוניים. הסכם ממון אשר נעשה בין בני זוג העומדים לחיות במשותף ,או אף לאחר מכן, יקבל תוקף משפטי אחרי חתימתו של נוטריון מורשה.
4. העתק זהה למקור - אם נדרש להעביר מסמכים שונים או אישורים אולם אנו מוצאים לנכון שלא למסור את המסמך המקורי בגלל חשיבותו הרבה . יש אפשרות לקבל חתימה מנוטריון על העתק של המסמך המאשרת שהמסמך אמיתי ואחרי שהנוטריון חתם עליו הריהו בדיוק כמו המסמך האמיתי.
5. חתימת צוואות- על צוואה החתומה בידי נוטריון קשה מאוד לערער אף אם מתעוררות מחלוקות בקרב היורשים.
צוואות – מספר דברים שחשוב לדעת
1. צוואה הינה מסמך משפטי שבו מצווה האדם מה יקרה לרכושו לאחר מותו. החוק מאפשר לעשות צוואות לפני שני עדים בלי צורך בחתימת עורך דין או נוטריון. חתימתם של העדים מעידה כי בעל הצוואה חתם לפניהם על הצוואה וכי היה בדעה צלולה בשעת החתימה עליה.
2. חיכוכים ומריבות בין יורשים אחרי מותו של אדם הינן דבר שמצוי לפעמים. תגרות בענייני צוואות מגיעים לא אחת לדיון בבית הדין לעתים קרובות. במידה והצוואות חתומות ע"י נוטריון לא קל לערער על הצוואות. מבחינה חוקית יש לנוטריון מעמד מיוחד, והחוק לא ממהר לערער על כל מסמך שנחתם על ידי נוטריון.
3. אנשים המעוניינים למנוע מריבות קשות ומחלקות שונות בין היורשים ואשר רוצים כי רכושם יחולק בהתאם לרצונם, מקפידים לחתום על צוואות בפני נוטריון.
ירושות – הכול על ירושות
1. רכושו ונכסיו של אדם, נכסי דניידי ונדלן כלולים בגדר של עזבון שמשאיר המנוח ומוריש אותם לבני המשפחה.
2. בשנת 1965 חוקקה הכנסת את חוק הירושות. בחוק הירושות יש פירוט של הדרכים היאך וכיצד נעשית חלוקת הירושות. במידה ויש הרוצים לחלק את ירושתם שלא לפי הכתוב בחוק הירושות, עליהם לערוך ולחתום על צוואה. לדוגמה, הורים הרוצים להוריש את כספם למוסדות או לארגונים שונים או אבא המעדיף לעזור לאחד הבנים יותר מאשר לצאצאים האחרים.
3. למען מניעת קשיים ובעיות בעתיד רצוי לחתום על צוואה בפני הנוטריון.
בשיתוף פעולה עם קופירייטר ותוכן שיווקי